Autorit

De omgeving van Hospitalet is zeer afwisselend.

Een paar kilometer landinwaarts, richting Mora bevindt zich een berglandschap van ongekende schoonheid.

En natuurlijk het binnenland van Spanje wat slechts op enkele minuten rijden te vinden is. Het landschap tussen zee en gebergte, "Jardin de Espana" (tuin van Spanje) is tot beschermd natuurgebied verklaard. Op veel plaatsen treft u ongerepte natuur met palm-, olijf- en dennenbomen, maar er zijn ook aangelegde plantages waar druiven, vijgen, citroenen, perziken, kiwi's en sinaasappels geteeld worden.

Het schitterende groene achterland herbergt typische Spaanse dorpjes, prachtige panorama's, oude kloosters en kastelen, stuwdam enz. Ook wandelaars kunnen hier volop genieten.

Op 17 mei 2003 is een artikel in de Telegraaf aan dit gedeelte van Spanje gewijd. Hierin werd onder meer de berg De Mont Caro (1.447 meter) genoemd. De hoogste berg in de omgeving, met een prachtig uitzicht over de Ebro-delta en de Middenlandse Zee. Alleen doen als het zicht helder is, anders zie je niets. Bij echt helder weer kun je zelfs Mallorca zien! Een mooie rit door de natuur, weinig verkeer, typisch Spaanse dorpjes.

Aanrader:

* Langs de route Hospitalet de'L Infante richting Mora La Nova, Tivissa (wijnstadje), met zeer smalle wegen, rijden richting de kerk, kom je het vanzelf tegen. Dan doorrijden richting Mora La Nova, evt naar Castell de Miravet(ruine), vandaar met pontje over. Pontje drijft over met de stroming mee.

* Leuke excursies kunt u ook maken naar de Ebro d'Elta met de rijstvelden, flamingo's en mooie natuur. Ook de sportvisliefhebbers kunnen hier uitgebreid aan hun trekken komen.

* Oude vestingsstad Montblanc met heuse riddermuur en winkels waar ze onder andere ridder spullen verkopen. Door het jaar vindt u hier ook traditionele feesten in ridderstijl. Dit is tevens in de buurt van het nog dienstdoende klooster Monestir de Poblet. Beide zeer de moeite van een trip waard en goed te combineren (let wel op de siësta tijden).

* In de richting Falset,omgeving van Mont Blanc en Poblet vindt u ook vele wijnhuizen. U kunt hier terecht voor een bezichting, proeverij, aankoop van wijnen etc. Bij de VVV van Falset kunt u hier uitgebreide informatie over krijgen, onder andere een plattegrond/routekaart met de namen en adressen van de diverse wijnhuizen, de hoeveelheid wijn die ze produceren en de kosten en duur van een bezichtiging.

* Park Sama

 

 

 

 

Casa Arcomar uitzicht
Casa Pieresa
Casa Pieresa uitzicht
Casa Carima
Casa Arcomar
Casa Pieresa by night
Casa Carima uitzicht